Otok Rab


Stari grad Rab - Dojmovi


Otok Rab ima mnogo da ponudi

 

Ljubitelji sunca i vode, će naći mnogobrojne obale za kupanje sunćanje i relax. Tipićno Hrvatskoj obale su kamenite i šljunčane, idilične uvale ili betonska mjesta za kupanje. Priznajem, ne zvuči romantično, ali mjesta za kupanje posjeduju sigurne stepenice za u i iz vode. Mali Bistro javni wc i tuš. I budimo iskreni, šta je pod ležaljkom, nema veze. Ili?

 

Preporučujemo cipele za vodu, da se od morskih ježeva i hridi zaštitite.

 

Posebno poznato kupalište San Marino na Loparu. Vidi dole


Aktivni turisti će pronaći prelijepe predijele za šetnju, biciklizam i pješačenje. Turistički info ima posebno lijepe rute za Vas.
Bliže informacije naćićete ovdje.

 

Kod nas možete da iznajmite bicikle, podrazumijeva se da ima široka sportska ponuda ostrva kao: Tenis, Beach Volleybal, Mini Golf, Fudbal, vodene ski, padobranstvo, kajak, ronjenje.

 

Kamenjak je vrijedan izleta, naj veći vrh ostrva Rab koji za iskusne auto ili bicikliste jedokučiv.

Vidi dole


Rajska plaža

San Marino - Lopar

Najpoznatija i najveća Rapska plaža. Ovdje možete unajmiti suncobrane i ležaljke ili jednostavno uživati na pijesku. Zbog plitkog i toplog mora ova je plaža posebno omiljena obiteljima sa malom djecom. Za stariju djecu i odrasle tu je aquapark sa toboganima i ostalim zabavnim sadržajima.
U blizini se nalaze trgovine, restorani i sportski sadržaji.

 

Ova fotografija je snimljena početkom Svibnja 2016. godine. U Srpnju i Kolovozu je prepuna kupača i mnogi koji traže mirnije mjesto odlaze na neku od manjih plaža kojih Rab ima izuzetno mnogo.

kamenjak

Pogled s vrha

Tko dođe na otok Rab, svakako bi trebao otići na njegov najviši vrh - 408 metara visoki Kamenjak.

 

Uživajte u nestvarnoj panorami čitavog Kvarnera, od Istre na zapadu do otoka Zadarskog arhipelaga na jugu te čudesnog Velebita na sjeveru.

Do vrha se može doći i automobilom ali je cesta uska i strma.

 

Na Kamenjaku se nalazi i restoran sa čuvenim domaćim specijalitetima sa čije terase možete uživati u predivnoj panorami i zalasku sunca.

 

Ali budite sigurni, ceste koje vode do Kamenjaka nisu cijelo popločene i nisu osvijetljene. Ako želite uživati u zalasku sunca, ne biste trebali ostaviti dosta vremena s odlaskom na odlazak.

Izleti brodom

Sa Denisom na izlet

Želite li doživjeti Rab sa morske strane? Denis će Vas rado povesti svojom tradicionalnom rapskom drvenom brodicom na poludnevni izlet.

 

Možete izabrati odlazak u čudesnu uvalu Zavratnica ili panoramsku vožnju uz brojne uvale rapskog poluotoka Kalifront koji je poznat i po najvećoj Park-šumi hrasta Crnike na čitavom sredozemlju.

 

Također ćemo Vas rado odvesti i na otok Pag, u mjesto Lun gdje se nalazi svjetski poznat maslinik samonikle masline, najveći i najstariji takve vrste u svijetu. Pojedini primjerci stari su 1600 do 2000 godina.

 

Ali i u lučkoj uvali postoji mnogo više usluga za izlete brodom na druge otoke ili izlete čamac na staklenom dnu.Evo nekoliko korisnih linkova za vas: